Monday, December 22, 2014

Vegan Shepherd's Pie

Views:

Shepherd's pie is a meat pie with veggies with a crust of mashed potatoes. My favorite alternative to meat in vegan cuisine is lentils and this pie will not be an exception. So meet my Vegan Shepherd's Pie recipe!


Пастуший пирог представляет собой запеканку из картофеля с мясным фаршем и овощами. Моей любимой альтернативой мясу в веганских рецептах есть чечевица, а потому именно с ней я приготовила Веганский пастуший пирог. 

VEGAN SHEPHERD'S PIE

Ingredients:

  • 1 1/2 cups uncooked green lentils
  • 100 g frozen peas
  • 100 g frozen carrots
  • 100 g frozen corn
  • 150 g frozen broccoli
  • 100 g frozen grean beans
  • 100 g frozen zucchini
  • 1 kg potatoes
  • 1-2 Tbsp vegan margarine
  • Salt to taste

Directions:
  1. Wash and peel the potatoes. Cut them and place in a large pot. Fill with water and bring to a boil. Add salt and cook for 20-30 minutes.
  2. After 30 minutes drain the water and transfer to a mixing bowl. Add margarine and puree the potatoes. Cover and set aside.
  3. Preheat oven to 220 C.
  4. Put the lentils in a large pot, fill it with water, bring to a boil, add salt and cook for 40 minutes. 
  5. In the last 10 minutes of cooking, add the frozen veggies.
  6. Drain the water and transfer the mixture in the oven-safe baking dish. Top with mashed potatoes.
  7. Place on a baking sheet and bake at 220 C for 10-15 minutes.

Nutritional Value: 109,31 calories
Protein: 5,75 g, fat1,54 g, carbohydrates: 18,76 g

ВЕГАНСКИЙ ПАСТУШИЙ ПИРОГ

Ингредиенты:

  • 1 1/2 чашки чечевицы
  • 100 г замороженного зеленого горошка
  • 100 г моркови
  • 100 г замороженной кукурузы
  • 150 г замороженной брокколи
  • 100 г замороженной стручковой фасоли
  • 100 г замороженных цуккини
  • 1 кг картофеля
  • 1-2 ст.л. веганкого маргарина
  • соль

Способ приготовления:
  1. Очистите и нарежьте картофель. Поместите картофель в большую касрюлю и залейте водой. Посолите и варите около 20-30 минут.  
  2. Через 30 минут слейте воду, добавьте маргарин и разомните картофель до состояния пюре.  Накройте крышкой и отставьте.
  3. Разогрейте духовку до 220 C.
  4. Поместите чечевицу в большую кастрюлю, залейте водой, доведите до кипения, посолите и варите 40 минут.
  5. В последние 10 минут добавьте овощи и варите на медленном огне. 
  6. Слейте воду и поместите овощную смесь в блюдо для запекания. Выложите сверху слой картофельного пюре. 
  7. Отправьте в духовку на 10-15 минут.

Энергетическая ценность: 109,31 ккал
Белки: 5,75 g, жиры: 1,54 g, углеводы: 18,76 g

No comments :

Post a Comment