Saturday, November 8, 2014

Vegan "Fish" Recipe

Views:
my first vegan "fish" experiment"
It's been a week since I first cooked this recipe and I just can't get enough of it. All the spices give the tofu incredible taste and you really have to try this one for a change. 

Вот уже неделя прошла с тех пор как я впервые приготовила рыбку по вегану, но я все не могу прекратить готовить это супер вкусное блюдо. Специи придают тофу замечательный вкус, попробуйте приготовить это блюдо и я гарантирую Вам понравится.


Vegan "fish" Recipe

Ingredients:

250 g tofu
3 nori sheets
1 Tbsp sunflower seed oil
1/2 tsp turmeric
1/2 tsp salt
1 tbsp flour


slice the tofu!
Directions:
1. Slice the tofu. 
2. Cut the nori sheets into halves to make them tofu size. 
3. Take a small bowl and pour in some water. Make your fingers wet and wrap the tofu into the nori sheet. Wrap every piece of tofu into the nori sheet one by one. 
wrap it!
4. In a separate bowl mix together flour, turmeric and salt. 
5. Preheat the frying pan with 1 tbsp of sunflower seed oil.
6. Take each tofu and make it a little bit wet, then roll it into flour mixture.
7. Fry for 1 minute, then flip and fry for another minute. Don't be afraid, tofu is already a cooked product, so there is no way that it will be raw. 

Serving size: 100 g

Nutritional value: 144.12 calories
Protein: 7.72 g, fat: 9.51 g, carbohydrates: 6.93 g

Vegan "Fish"

Your vegan "Fish" is ready. Enjoy your meal and don't forget to share it with your friends!



*you might have noticed that I am eating the pickles today. I usually don't like salty foods, but those are made by my mom so I simply couldn't resist her charm.


Aren't they adorable?















"РЫБКА" по вегану

Ингредиенты:

250 г тофу;
3 листа сушеной водоросли нори
1 ст.л. подсолнечного масла
1/2 ч.л. куркумы
1/2 ч.л. соли 
1 ст.л. муки

Приготовление:

1. Нарежьте тофу на прямоугольные кусочки толщиной не более 1 см.
2. Листы нори порежьте на полоски так, чтобы потом можно было завернуть в них тофу.
3. Налейте в небольшую чашку немного воды, и, окуная пальцы в воду, смочите полоску нори и сразу же заверните в нее кусочек тофу. Такую же операцию проделайте и с остальными полосками нори и кусочками тофу.
4. В отделной миске смешайте муку, куркуму, оль и перец. 
5. Разогрейте на среднем огне подсолнечное масло в сковороде с толстым дном или хорошим антипригарным покрытием. 
6. Слегка намочите каждый кусочек тофу и обваляйте его в мучной смеси.
7. Отправьте на сковороду и готовьте одну минуту, затем переверните и готовьте еще минуту.

Не бойтесь не дожарить блюдо. Тофу - это готовый продукт, а потому обжаривать модно не долго, всего лишь до образования корочки из нори.

Порция: 100 г

Энергетическая ценность: 144.12 ккал
белки: 7.72 г, жиры: 9.51 г, углеводы: 6.93 г

Вот так вот наша веганская "рыбка" готова, всем приятного аппетита!


No comments :

Post a Comment